O nama

Milan Burić je 1982. godine otvorio malu staklorezačku radionicu u gradu Pregradi, 60km sjeverno od Zagreba. Staklorez-Burić d.o.o. nastao je iz tog obrta 1992. godine.

Stari Staklorez logo

Danas tvrtka broji sedamdesetak djelatnika specijaliziranih za proizvodnju i montažu proizvoda od stakla u opremanju i gradnji. Nudimo kompletnu uslugu od izmjere i consultinga, preko proizvodnje do dopreme i montaže finalnog proizvoda. 

Društvo je 2008. godine preselilo u moderan proizvodni pogon površine 2500 m2 u kojoj posjeduje kompletan proizvodni pogon za preradu sirovih staklenih ploča.

Ploče koje režemo su u jumbo dimenzijama (6000×3210 mm), a posjedujemo i tehnologiju za finalnu obradu stakla: cnc strojeve za brušenje, bušenje i frezanje stakla. Stakla možemo dodatno pjeskariti, fazetirati i UV lijepiti.

Isporučujemo savijena stakla i stakla sa digitalnim printom. Posjedujemo liniju za kaljenje i peć za laminiranje stakla. Uz navedenu tehnologiju sami možemo izraditi: staklene ograde, pregrade tuš kabina, staklene stijene, ogledala, staklene nadstrešnice, obloge zidova od stakla, staklene podove i stubišta, staklene stolove, izložbene vitrine i staklena zvona.

Također radili smo i manje poznate proizvode od stakla poput: postolja za umivaonike, staklene stranice bazena, staklene mostove ili oblagali staklom cijele kupaonice i stubišta. Svi proizvodi markirani su sa naljepnicom na kojoj se nalazi barcode za praćenje proizvodnje.

Tvrtka je razvila i proizvod od pametnog stakla kojem se može podešavati prozirnost uz pomoć električne energije. Na modernoj liniji sa automatskom prešom za argon izrađujemo dvoslojna i troslojna izolacijska stakla za staklene fasade i građevinsku stolariju. Posjedujemo desetak vozila čime smo dobili veliku fleksibilnost pri isporuci. Naši djelatnici po potrebi vrše montažu naših proizvode sa preko 35 godina iskustva.

Posjedujemo i robota za montažu vrlo teških i velikih stakala. Sposobnost ugradnje dokazali smo opremanjem brojnih poslovnih i privatnih prostora u Hrvatskoj i inozemstvu koje možete pogledati u referencama.