Stakla u kuhinji

Staklena obloga zida postala je standard u novim kuhinjama jer ima sve prednosti ispred tradicionalnih obloga keramičkim pločicama, drvom itd. Staklena obloga je iz jednog komada i nema fuga koje treba održavat. Također prednja površina je glatka i vrlo laka za održavanje jer ne upija masnoće.

Trajnost stakla je gotovo beskonačna i staklo je higijensko-prehrambeni odličan materijal jer ne „upija“ bakterije i gljivice. Staklo u kuhinji će i nakon više desetljeća izgledati kao novo. Stakla koja se upotrebljavaju u kuhinjama su termički obrađena (kaljena) stakla jer imaju vrlo visoku otpornost za visoke temperature (cca 250 stupnjeva) što pokazuje primjena i na pećnicama. Stakla za oblogu su većinom neprozirna lakirana ili emajlirana u jednu boju ili više boja sa dizajnom iz kataloga kojeg šaljemo po upitu. Također, na staklo se može otisnuti i digitalni print u obliku fotografije koja mora biti u određenoj rezoluciji da bi konačni proizvod bio kvalitetan. Također staklo se može kombinirati i sa staklima na elementima, a ponekad se i cijele fronte oblače u staklo.

Za staklo u kuhinjama najčešće se bazno staklo uzima sa manje željeza (clearvision, ultraclear, optiwhite) koje su bistrije jer je boja/print na stražnjoj strani stakla. Stakla se najčešće montiraju lijepljenjem na pripremljenu podlogu.