Staklene stijene

Staklene stijene moderne su pregrade između prostorija čije su glavne odlike: prozračnost, vitkost (debljina samo oko 10-15 mm) i moderan izgled. Svojom jednostavnošću uklapaju se u sve stilove uređeja pa se osim u poslovnim prostorima sve više koriste i u privatnim objektima.

Staklene stijene izrađuju se od monolitnih kaljenih i(li) laminiranih stakala debljine 10-12 mm. Na svakoj stijeni uz fiksne dijelove mogu se montirati i vrata koja su klizna ili zaokretna. Fiksne staklene stijene montiraju se obično u linijske aluminijske profile. Ukoliko je staklena stijena veće duljine spojevi između stakala obično se fugiraju ili se između njih stavlja dvostruko lijepiva brtvena traka. Na fiksna stakla ukoliko su termički obrađena na njih se kroz rupe može ovjesiti i vodilica za klizna vrata. Ukoliko su vrata zaokretna sa minimalnim aluminijskim dovratnicima moguće je napraviti i kompletnu zvučnu izolaciju vrijednosti oko 35dB. 

Uz staklena vrata nudi se velika paleta ručka, kvaka, bravi, spojnica i slično. Stijene mogu biti transparentne, mutne, tonirane, reflektirajuće, neprozirne, u bojama, sa printom ili od pametnih stakala sa električnom regulacijom mutno-prozirno.