Jumbo linija za rezanje monolitnog stakla

Jumbo linija za rezanje monolitnog stakla sastoji se od: automatiziranog skladišta sa kliznim pozicijama, navigiranog vakuumskog samoutovarivača, stola s putujućim numerički kontroliranim sustavom za rezanje stakla i stola za lomljenje stakla te aplikaciju barcode naljepnica

Stol za rezanje Lamistal stakla

Posjedujemo stol za rezanje predfabriciranih laminiranih stakala. Kako su to dva stakla međusobno povezana folijom za kvalitetno rezanje takve vrste stakla potreban je specijalan stol sa dva sinkronizirana dijamantna rezača i grijačem folije koji automatski siječe i odvaja takva stakla na potrebnu mjeru. Staklorez – Burić d.o.o. posjeduje stol za jumbo rezačem duljine 4600 mm za stakla debljine do 10+10 mm

Stol za rezanje standardnih stakla

Stol za rezanje standardnih stakla je stol za automatsko rezanje standardnih ploča monolitnog stakla s putujućim numeričkim sustavom za debljine 2-19 mm maksimalnih dimenzija 3210×2600 mm sa dodatkom za skidanje nanosa te skeniranje oblika i rezanje tankih folija apliciranih na staklo.

Horizontalni CNC stroj

Horizontalni CNC stroj je numerički kontrolirani stroj za finu obradu stakla koji pomoću upotrebe raznovrsnih alata ima sljedeće funkcije: frezanje (glodanje), brušenje i poliranje stranica te graviranje po površini stakla temeljem kompjutorskih programa. Stroj ima funkciju automatske promjene alata koji su pohranjeni u pomičnom magazina. Staklorez-Burić posjeduje tri različita horizontalna CNC stroja od koji svaki ima svoje specifične funkcije.

Vertikalni CNC stroj

Vertikalni CNC stroj je numerički kontrolirani stroj sa funkcijom automatskog pozicioniranja za finu obradu stakla koji ima funkcije; frezanja (glodanja), bušenja rupa te brušenja i poliranja stranica velikih dimenzija 5100×2600 mm. Stroj ima funkciju automatske promjene alata koji su pohranjeni u pomičnom i rotirajućem spremniku alata.

Brusilica sa skidanjem kuteva

Brusilica je vertikalni stroj koji pretvara oštar rub stakla. Posjedujemo brusilicu proizvođača Adelio Lattuada sa 10 motora koja omogućuje fino brušene i visokosjajne stranice stakala debljine do 30 sa mogućnošću brušenja oboda pod određenim kutem do 45 stupnjeva. Namijenjen je za teška i velika stakla te stakla koja se spajaju u gerung ili pod određenim kutevima.

Brusilica za mala stakla

Staklorez-Burić posjeduje i brusilicu talijanskog proizvođača Schiatti Angelo. Radi se o vertikalnom stroju koji brusi i polira stranice stakala pomoću 6 motora debljine do 30. Ima specijalne prihvate da pobrusi i ispolira rub na vrlo uskim staklima širine do samo 35 mm. Rub se polira tekućim cerium oksidom koji rubu daje sjaj najviše kvalitete.

Stroj za izradu provrta

Staklorez-Burić posjeduje bušilica Schiatti Angelo koja predstavlja horizontalni poluatomatski stroj sa dvostrukom sinkroniziranom glavom u kojoj su svrdla koja služe za izradu provrta na staklu u dijametrima od 4 do 100 mm. Bušiti se mogu sve debljine stakla, a za serijsku proizvodnju ima i mogućnost postavljanja šablone.

Perilice stakla

Perilice stakla su strojevi u kojima se staklo pere destiliranom vodom pomoću četki te suši pomoću guma i zraka. Posjedujemo četiri vertikalne perilice za staklo talijanske proizvodnje. Pranjem stakla skida se sloj transportnog pudera sa površine i nečistoće, a najviše se koristi nakon fine obrade da se skine „stakleno brašno“ odnosno pijeska i da se prekontrolira kvaliteta poluproizvoda. Obavezno se stakla pere prije procesa kaljenja i laminiranja.

Pjeskarnica

Pjeskarnica je stroj koji pijesak nanosi na staklo pod velikim pritiskom u izoliranoj komori. Tom metodom može se „ugravirati“ izrada svih mogućih linija, logotipova, znakova ili se skida nanos boje/ogledala sa stražnje strane stakla. Posjedujemo stroj talijanskog proizvođača Fratelli Pezza koji je poluatomatski te omogućuje da svako oblik specijalnim pijeskom zapečemo na staklo…

Stroj za fazetiranje rubova

Fazetirka je vertikalni stroj kroz koji prolazi rub brušenog stakla da se dobije dekorativno zakošenje rubova (fazeta) na ravnim stranicama stakla što se najčešće radi na ogledalima. Staklorez-Burić posjeduje stroj za fazetiranje proizvođača Battelino koji ima 4 motora te izvodi fazete na ravnim stranicama stakala 3-15 mm različitih širina u ovisnosti o debljini stakla.

Linija za kaljenje stakla

Linija za kaljenje stakla je duga horizontalna linija koja se sastoji od: utovarnog dijela, peći za zagrijavanje stakla do 700 stupnjeva, dijela za naglo hlađenje stakla s ventilatorom te dijela za istovar stakla. Služi za prednaprezanje obrađenog stakla kojima se dobiju kaljena i polukaljena stakla. Za takav proces potrebno je posjedovati vlastitu trafostanicu. Imamo velika iskustva u kaljenju niskoemisionih, emajliranih i svih vrsta specijalnih stakla za različite upotreba.

Peć za laminiranje stakla

Staklorez Burić posjeduje peć za laminiranje stakla španjolskog proizvođača Hornos Pujol. U peć se stavljaju dva ili više monolitna stakla razdvojenih sa EVA folijom (transparentnom ili u boji) koja se na temperaturama 80-140 stupnjeva pretvara u tekuće stanje te hladi kako bi se napravio višeslojni sigurnosni laminat. Moguće je između stakala stavljati adekvatne mreže, žice, dekori, pametne folije i slično.  Načelno u našoj peći možemo laminirati vrlo velike dimenzije cca 4200×2000 mm debljine do 60 mm.

Linija za sklapanje izolacijskog stakla

Staklorez-Burić d.o.o. posjeduje linija za sklapanje izolacijskog stakla koja je vrlo duga linija koja služi za spajanje dva ili tri sloja monolitnog stakla u dvoslojno ili troslojno izolacijsko staklo. Linija se sastoji od ulaznog dijela, perilice sa sušilicom, dijelom za stavljanje distancera, automatske preše sa argonom i stola za polaganje i rubno brtvljenje. Možemo proizvesti od najmanjih vrsta stakla pa do troslojnih debelih stakla dimenzija iz jednog komada do 6000×2540 mm. Preša koja puni argonom ima automatske postavke za izradu izmaknutih stakala za lijepljenje na staklene fasade. Linija je turskog proizvođača Best Makina.

Vakumska tehnika

Vakumska tehnika služi za unutarnju i vanjsku manipulaciju teških stakla te olakšava postupke utovara, istovara ili montaža. Proizvodnih pogon opremljen je sa dva mosna krana za istovar i utovar šlepera te desetak vakuumskih kranova da manipulaciju kroz proizvodnju.

Glassworker

Glassworker je mobilni stroj sa vakuumom koji služi za transport i manipulaciju stakala do 625 kilograma. Konstruiran je na način da može proći kroz male otvore sa svim funkcijama za montažu u pripremljene pozicije

Softwerski sustav

Softwerski sustav praćenja proizvodnje je mrežna kompjuterska tehnologija za pripremanje proizvodnje te praćenje koraka proizvodnje pomoću proizvodnih naljepnica. Na svakom našem proizvodu nalazi se naljepnica na kojoj su upisani svi važniji podaci poput imena kupca, dimenzija, sastava i vrste proizvoda uz barcode koji služi za potrebe proizvodnje.